maandag 2 maart 2015

Update - Wij zijn Candida vrij! (jeej)

We zijn weer bij onze elektro-accupuncturiste geweest! Wat bleek? We hebben het super goed gedaan! Allebei zijn we Candida vrij. Wel moet er, vooral bij Dian, weer opgebouwd worden. De darmen zijn nog niet helemaal op orde, dus we moeten nog steeds voorzichtig zijn. Daarnaast, dit hadden we al wel verwacht, hoeven we ons dieet niet meer te volgen. Wat? Niet? Nou eigenlijk wel, maar we noemen het anders. Het moet meer een 'way of life' worden en minder een dieet. Een dieet is tijdelijk. Een 'way of life' als het goed is niet, dus ons eetpatroon zal nagenoeg blijven zoals het de afgelopen 8 weken was. Hier en daar mogen we nu natuurlijk wel een beetje zondigen. Af en toe krentjes door de havermout mag nu wel! Of een glaasje wijn als je een gezellig feestje hebt... Alleen het is natuurlijk niet slim om op één dag dubbel en dwars te gaan zondigen door twee stukken slagroom taart naar binnen te werken, een grote pizza en een bak chocolade ijs. Ik noem maar wat. Maar hé, dat is voor niemand erg gezond. We gaan gewoon door met goed voor onszelf zorgen, zijn we best goed in.

Er zijn wel wat dingen uit de voedingsintolerantie test gekomen. Intolerantie is alleen niet het goede woord denk ik. Het is meer dat we extra gevoelig zijn voor sommige dingen, waardoor we het beter kunnen mijden. Voor Dian is het belangrijkste nu tarwe of misschien zelfs wel gluten. Dat wordt uitproberen en zal zeker in het begin lastig zijn. Voor Janne is het lactose en nog wat dingetjes, allemaal wat makkelijker te vermijden dan de tarwe voor Dian. Het zal echt even wennen zijn, maar dit gaat allemaal lukken!

We blijven de blog dus ook gewoon bijhouden met onze recepten. Sommige recepten zullen misschien een stukje gedroogd fruit of een banaantje bevatten, maar als dat zo is zullen we het er duidelijk bij zetten. Hopelijk gaan steeds meer mensen onze blog lezen en hebben ze er ook echt iets aan. Dat maakt het allemaal nog net iets leuker om te bloggen. Als het niet zo is, ook geen man overboord. Dan kunnen we zelf altijd en overal onze eigen recepten terug zoeken. Super handig toch!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten