woensdag 25 februari 2015

Hüttenkäse

Meteen npg een simpel ideetje van 'De Bakparade'. Deze keer gaat het om Hüttenkäse, dat is echt niet moeilijk om te maken, ik was verbaasd! En het was nog lekker ook...

Mijn recept is eigenlijk hetzelfde als het recept 'De Bakparade', maar ik wil het toch graag even delen.

Ingrediënten
- 1 liter geitenmelk (geen plantaardige melk!
- 3 el citroensap

Hoe?
Doe de melk in een steelpannetje en breng het al roerende op laag vuur aan de kook. Zodra het kookt roer je het citroensap er doorheen en roer je het mengsel nog 3 seconde door. De melk gaat nu schiften, dus schrik niet van wat je ziet! Zet het vuur uit en laat het 30 minuten rustig staan. Giet dan het mengsel door een dunne theedoek of kaasdoek. Het is makkelijk om de doek in een zeef te leggen. Laat het 10 minuutjes uitlekken, roer er naar smaak wat zout door en je Hüttenkäse is klaar! Smullen maar!

Tips
Hüttenkäse is heel lekker op een crackertje met wat rode uienchutney, maar ook in een salade komt het goed tot zijn recht!

Op 'De Bakparade' las ik de tip om wat cacao poeder door je Hüttenkäse te roeren... Schijnt ook heel lekker te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen