zondag 1 februari 2015

Tomatenpesto

Zoals jullie al wel hebben kunnen lezen is Janne van het maken van allerlei dingen met meel. Broodstengels, kleine crackers, crackers met linzen of met zoete aardappel er in. Ik hou wel van brood, maar dan moet het wel lekker worden gemaakt bijvoorbeeld met wat lekkere smeerseltjes.
We hadden ons kleintje, Christiana, op bezoek en die staat hier te smullen van deze tomatenpesto. Een broodstengel er in stoppen en dan eerst lekker om alleen maar af te likken. Met het commando 'bijten' er bij, snapte ze wat de bedoeling was. Maar de broodstengel ging iedere keer terug naar de pot met pesto, groen en rood. Het scheelde niet veel of ze had gewoon een hap pure pesto naar binnen gewerkt...
Recept

Ingrediënten
Gemalen gedroogde tomaten met olie uit de pot (let op: in een aantal potjes zit suiker, maar er zijn er zeker ook zonder suiker, bijv. die van de Sligro en ik denk ook die van de Emté)
Gemalen amandelen
Gemalen oude geitenkaas
Lekkere milde olie (als je niet voldoende olie in de pot hebt zitten, want die kun je ook gewoon gebruiken)
Tomatenpassata
Peper en zout
Evt. chilipoeder

Hoe?
Het malen van de gedroogde tomaten, amandelen en geitenkaas gaat het best met een keukenmachine. Met een staafmixer zou je ook een poging kunnen wagen, gebruikt dan niet te grote hoeveelheden in één keer.

Tja: de hoeveelheid hangt af van hoeveel je wilt maken natuurlijk.
De verhouding noten kaas en tomaten is ongeveer gelijk. De gedroogde tomaten en de passata moet je daarbij bij elkaar op tellen.
Zorg er voor dat het lekker smeuïg wordt, dus doe er voldoende olie bij. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel nog wat chilipoeder voor een extra pitje er in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten