dinsdag 10 februari 2015

Naanbrood

Al eerder postten we dit recept: 'Linzencurry met zelfgebakken naanbrood'. Het was heerlijk, de linzencurry was geweldig en het naanbrood smaakte goed. Alleen het naanbrood kon nog wel iets beter. Hierbij dus ons eigen recept, een aanpassing op het vorige!

Recept 

Ingrediënten
250 g zuurdesem
130 g (plantaardige) melk of water
325 g volkoren tarwemeel (spelt kan ook)
1 el olie
0,5 tl zout
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder/ketoembar
0,5 tl paprikapoeder
0,5 tl ras el hanout
1 heel fijn gesneden knoflookbol (of teentje)
0.5 tl natriumbicarbonaat (=zuiveringszout/bakingsoda)

Dit bedoel ik met knoflookbollen!

Hoe?
Doe alle ingrediënten BEHALVE de natriumbicarbonaat in een kom en meng het goed door elkaar. Kneed het vervolgens een aantal minuten goed door. Mocht het toch iets te droog of nat zijn, dan moet je een beetje extra vocht of meel toevoegen. Doe het deeg in een bebloemde kom en laat het een uurtje of 8 rijzen.

Als het deeg lang genoeg heeft gerezen strooi je het natriumbicarbonaat er overheen en kneed je het nog even door. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en vorm daar met je handen en/of een deegroller de naans van.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de naans om en om gaar. Warm zijn ze het lekkerst. Je kunt ze ook prima invriezen.

Tips
Deze naans kun je ook prima bij de lunch eten. Snijd ze open en beleg ze met feta en onze uienchutney. Even in het tosti-ijzer en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten