zondag 22 februari 2015

Kokosslagroom

Dit is echt geniaal en simpel! Een smakelijk alternatief voor slagroom... Ik heb op verschillende plekken gezien, dus er is niet echt één bron te noemen voor dit idee, maar het werkt en is lekker dus dat is mooi!

Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk * (LEES TIPS!)
- Stevia naar smaak

Hoe?
Zet het blik met kokosmelk in de koelkast, zodat het goed koud wordt. Laat het liefst een dagje of een nachtje staan. Schep daarna het harde deel dat bovenop zit in het blik in een (langwerpige) mixkom. Het vloeibare deel heb je niet nodig, maar kun je voor iets anders gebruiken. Doe wat stevia bij het kokosvet in de mixkom en mix het met een handmixer zodat het wat luchtiger wordt. Gebruik een stevige mixer, anders kan hij vervorm raken (dus gebruik niet zo'n staafmixer-garde). En tadaa, je hebt heerlijke slagroom!!

Tips
* LET OP! Je moet wel een blik kokosmelk hebben waar geen stabilisatoren oid door heen zitten! Mij is het tot nu toe gelukt met kokosmelk van de Lidl (maar die hebben ze nu niet meer helaas), een blik van de toko (zal de naam later opzoeken) en een blik van 'Fair Trade'

Dit is lekker bij alle zoete dingen die je kunt bedenken natuurlijk, net zoals gewone slagroom ook overal lekker bij is! Het is dus ook niet super gezond, omdat het voornamelijk uit vet bestaat, al heb je dat natuurlijk ook af en toe nodig. Geniet met mate... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten