vrijdag 27 februari 2015

Pancakes met fruit

Een receptje voor het slapen gaan! Dian heeft vandaag van onze elektrotherapeut gehoord dat ze een tijd geen tarwe mag eten, omdat ze hier mogelijk overgevoelig is. Mogelijk is het zelfs zo dat gluten de boosdoener zijn, dus dat moet ze over een paar werken ook nog proberen. Niet zo leuk natuurlijk, maar als het helpt... Het is het proberen waard!

Om het 'te vieren' hier een lekker receptje voor pancakes. Lekker voor wanneer je maar wilt! Ontbijt, lunch, tussendoortje, toetje, of gewoon de hele dag door. Het recept is voor 8 kleine pancakes, dus daar kun je de hele dag mee doen! Of meerdere dagen, dat mag natuurlijk ook. ;-)

Ingrediënten 
- 50 gram havermout
- 75 gram boekweitmeel
- 200 gram amandelmelk (of andere melk)
- 1 groot ei
- Een beetje stevia
- Snufje zout
- 1 appel in blokjes (met of onder schil)
- 2 handjes (diepvries) frambozen
- Olie of boter

Hoe? 
Doe de havermout en boekweitmeel in een kom. Maak een kuiltje en giet daar de melk in. Meng met een garde steeds meer van de havermout en de boekweit door de melk tot alles is opgenomen en je een mooi egaal beslag hebt. Splits het ei. Meng de eidooier, wat stevia en een snufje zout door het beslag. Het mag een vrij dik beslag zijn, dus als je het idee hebt dat het te dun is kun je wat extra boekweit toevoegen. Het eiwit klopt je stijf in een aparte kom of hoge beker. Als je diepvries frambozen hebt dan haal je ze uit de vriezer en maak je iets kleiner. Als je 'gewone' frambozen hebt, snijd je ze in tweeën of drieën. Schep al het fruit door het beslag en daarna ook het eiwit. Door het eiwit wordt het wat luchtiger.

Verhit wat olie of boter in een grote koekenpan. Schep met een soeplepel 3 of 4 hoopjes beslag in de pan (afhankelijk van hoe groot je pan is). Bak zo door tot je beslag op is. Ik haalde 8 pancakes uit dit beslag zoals ik al zei!

Tips
Probeer het ook eens met hartige ingrediënten, zoals wat Italiaanse kruiden, prei, paprika en
geitenkaas!

Wil je gewone pannenkoeken maken? Doe dan wat meer melk door het beslag en eventueel nog wat bakpoeder of natriumcarbonaat.

Geen fan van havermout, of niet in huis? Met alleen boekweitmeel moet het ook lukken!

Als je havermout en boekweitmeel niet 'besmet' is met gluten, zijn deze pancakes zelfs glutenvrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten