zaterdag 31 januari 2015

(Boekweit)wraps met houmous/hummus, paprika en rucola

Dit is echt een lekker hapje! Lekker voor bij de borrel, op een verjaardag of als tapashapje. Het kan allemaal! Bovendien is het helemaal niet moeilijk. Het is bijna te simpel om hier te noemen, want veel eigen inbreng heb ik niet bij dit recept, maar ach, soms is dat ook wel zo fijn! Je moet alleen zelf wraps bakken, want wraps uit de supermarkt die mogen we over het algemeen niet helaas... Mijn favoriet tot nu toe zijn nog steeds de boekweitwraps van 'Chicks Love Food'.

Recept

Ingredi├źnten
Wraps
Volg dit recept! (Geeft zes wraps)

Vulling (voor zes wraps dus)
2 bakjes houmous/hummus (die van de Lidl vind ik erg lekker!)
3-4 paprika's (verschillende kleurtjes!)
2 zakje rucola
Peper en zout
Goede olijfolie

Hoe?
Vervarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de wraps volgens het recept en laat ze goed afkoelen. Snijd de paprika in reepjes en halveer de reepjes, rooster ze 15-30 minuten in de oven (goed in de gaten houden). Haal ze uit de oven en laat ook even afkoelen. Verdeel de houmous/hummus over de wraps en smeer het gelijkmatig uit. Snijd de wraps elk in zes lange repen. Leg ruim wat rucola op een wrap-reep, de rucola mag gewoon uitsteken (geeft een leuk effect). Leg dan wat paprikareepjes op de wrap-reep en rol de wrap op. Als het niet opgerold blijft liggen kun je een prikkertje in het rolletje steken. Doe dit voor alle wraps en je hebt 36 lekkere hapjes!

Tips
Met een half recept kun je natuurlijk ook beginnen!

Als je de wraps gewoon heel laat en dan belegd heb je een heerlijke lunch.

Dit hapje is nog lekkerder als je wat zelfgemaakte pesto (groene of rode, kan allebei) net voor het serveren op de wraps 'kwakt' (ziet er lekker bourgondisch uit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten