vrijdag 9 januari 2015

Recept kip kerrie met rijst


Recept

Ingrediënten (voor 2 personen)
- Een scheut olie
- Een eetlepel kerriepoeder
- 2 kippendijtjes, klein gesneden
- 1 prei, in stevige ringen
- 1 paprika, kleine blokjes
- Een paar worteltjes in plakjes
- Peper en zout, eventueel wat steranijs
- Een half pak santen (kokoscréme)
- 100 gram zilvervliesrijst

Hoe?
Verwarm de olie in een grote koekenpan.
Doe er de kerrie in en laat een aantal minuten meebakken, terwijl je de kip snijdt.
Bak de kip aan in de kerrieolie.
Voeg de prei, de paprika en de wortelen toe. Laat even lekker meebakken.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg een paar stukken steranijs toe en laat die even rustig trekken in de saus.
Voeg de santen toe, samen met wat water. Let op dat het niet aanbakt, maar ook niet te nat wordt.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe aan de saus.

Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen