vrijdag 9 januari 2015

Volkorenpasta met noten-spinazie-mozarella pesto, tomaat, paprika en kalkoenreepjes

Een lekker receptje, van eigen makelij!

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 400 g volkorenpasta (bijvoorbeeld spaghetti van de Lidl)
- 1 pakje diepvriesspinazie
- 100-150 g gemixte noten (neem wat je lekker vindt!)
- 1 bolletje mozzarella
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 paprika's (bijv. rood en geel)
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 bakje kalkoenreepjes (gerookte kip kan natuurlijk ook!)
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Olie (ik zou kiezen voor olijfolie ivm met de pesto, voor het bakken kan iets anders ook prima)


Hoe?
Ontdooi de spinazie van te voren of even in de magnetron.
Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de fijngesneden mozzarella toe en maal weer even. Voeg dan de spinazie ook toe en de knoflook (fijngesneden of geperst met een knoflookpers). Roer het mengsel goed door elkaar en voeg olijfolie (dit mag best flink wat olie zijn, je moet wel een soort saus krijgen, het wordt alleen niet zo dun als pesto uit een potje) zout en peper toe naar smaak.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm wat olie in een wok- of koekenpan. Bak de kalkoenreepjes even aan en doe dan de in stukjes gesneden paprika en de hele cherrytomaatjes erbij. Bak het mengsel lekker door, tot de tomaatjes hun sap gaan afgeven. Voeg peper, zout en italiaanse kruiden naar smaak toe.

Als alles klaar is meng je de pesto, pasta en het kalkoen-paprika-tomaten mengel door elkaar (kan een beetje knoeien worden, de pesto is vrij dik, maar houd vol, uiteindelijk mengt het wel goed)

Smullen maar!!

Tips
Een fijngesneden uitje meebakken is misschien ook nog wel lekker! Evenals een handje rucola erbij.

Pesto kun je van vanalles maken, probeer ook een spinazie of rucola met geitenkaas en amandelen (bijvoorbeeld)

Liever vego? Zonder kalkoenreepjes moet het ook al een heerlijk gerechtje zijn denk ik zo. Misschien is het dan lekker om wat gedroogde tomaatjes toe te voegen voor wat extra smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen