vrijdag 9 januari 2015

Gevulde zoete aardappel met mozzarella en tomaat

We maken een kickstart, dus we doen er nog één!

Recept

Ingrediënten (2 personen)
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Half bakje cherrytomaten
- 1 klein rood uitje
- 5 tot 10 gedroogde tomaten (hoeveelheid naar smaak)
- (eventueel) 2 handjes rucola
- Peper en zout
- Olie
- Aluminiumfolie
- Oven

Hoe?
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Besprenkel de zoete aardappelen met olie, peper en zout. Wikkel ze in aluminiumfolie, prik er wat gaatjes in met een vork en bak ze in ongeveer 1 uur gaar in de oven gaar. Door er met een vork in de prikken kun je voelen of de aardappelen al gaar zijn.
Ondertussen snijd je de ui, mozzarella, cherrytomaten en gedroogde tomaten in kleine stukjes en meng je dit allemaal door elkaar. Sprenkel een beetje olie over het mengsel en strooi er wat peper en zout overheen.
Als je de aardappels klaar zijn haal je ze uit het folie en snijd je ze een stuk in, zodat je ze een beetje open kunt vouwen. Hierin schep je per aardappel de helft van het mengsel. Garneer met een handje rucola.

Smakelijk!

Tips
Ook lekker met feta in plaats van mozzarella!

Geen tijd om een uur te wachten op je aardappels? Verwarm de aardappelen 10-15 minuten in de magnetron op de hoogste stand (zonder aluminiumfolie uiteraard), werkt ook prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen