maandag 12 januari 2015

Boontjes, gehakt en aardappeltjes speciaal

Recept

Ingrediënten (voor 5-6 personen)
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram (denk ik) sperziebonen
- 1 ui
- 3 paprika's (geel, rood en groen)
- 2 bakjes (of een voordeelverpakking) cherrytomaatjes
- 2 zakjes krieltjes of 'wokjes' (dat zijn een soort van vierkantje krieltjes)
- Gehaktkruiden
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Peper en zout
- Olie om in te bakken

Hoe?
Snijd de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en kook ze in een minuutje of acht gaar. Bak de krieltjes in een pan met warme olie. Bak ondertussen ook het gehakt rul in een wokpan, samen met wat gehaktkruiden en het gesnipperde uitje. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe aan het gehakt. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes ook toe aan het gehaktmengsel. Kruid het gehaktmengsel met lekker wat paprikakruiden, peper en naar smaak nog wat zout en laat het geheel lekker even pruttelen. Als de boontjes gaar zijn giet je ze af en voeg je ze ook toe aan het gehaktmengsel. Als de aardappeltjes bijna gaar zijn voeg je daar ook wat paprikakruiden, peper en eventueel wat zout aan toe. Als je aardappeltjes gaar zijn en het gehaktmengsel er goed uit ziet (niet te vochtig, maar wel lekker 'sauzig') kun je gaan opscheppen!

Smakelijk eten :-)

Tips
Ik denk dat dit gehaktprutje ook lekker is met bijvoorbeeld wat zilvervliesrijst in plaats van aardappeltjes.

Heb je nog wat groente in de koelkast liggen die op moeten, dan gebruik je die toch gewoon in plaats van de sperziebonen of de paprika!? De cherrytomaatjes zijn wel 'belangrijk', omdat ze het gerecht wat 'sauziger' maken.

Let op met welke gehaktkruiden je gebruikt! Sommige zakjes met gehaktkruiden bevatten paneermeel, dus die moet je niet hebben als je Candida hebt.

Ps. Ben ik WEER vergeten een foto te maken!

1 opmerking:

  1. Klinkt lekker. Ik had inderdaad een soortgelijkrecept maar dan met rijst. Ook lekker gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen