donderdag 22 januari 2015

Zelfgemaakt bladerdeeg

Ik heb het geprobeerd! Het stond al even op mijn to do-lijstje, maar nu heb ik het ook eindelijk echt gedaan. Bladerdeeg maken is geen makkie, maar je moet ergens beginnen, dus zo geschiedde.

Ik heb 250 g volkoren tarwemeel, 250 g roomboter, 125 g ijskoud water en wat zout gebruikt voor het bladerdeeg. Ik gebruikte dit recept van 24kitchen, met een filmpje van Rudolph, super handig!


Het heet eigenlijk 'snel bladerdeeg', maar leek me een mooi beginnetje. Met dit recept heb je genoeg bladerdeeg voor twee quiches en dan heb je nog wat restjes over voor kaasstengels, dus dat is precies wat ik er van gemaakt heb! Het quiche recept komt binnenkort online.

Goed gelukt, al zeg ik het zelf! Alleen het kan altijd beter, dus een volgende poging komt er ook...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen